OTC JuniorCup2021

Tervetuloa OTC JuniorCup 2021 maastopyöräilycupiin!

Matalan kynnyksen maastopyöräilykilpailuita kaikille junioreille.

Radat pääasiassa helppoja mukavia metsäpolkuja ja kuntorataa. Tarvitset vain toimivan maastokelpoisen pyörän, kypärän ja reipasta meininkiä!

Lajien selitykset sivun alaosassa :)

Ikäsarjat 16 -vuotiaille ja nuoremmille tytöille ja pojille. 8-vuotiaat ja nuoremmat ilmoittautuvat P8/T8 sarjoihin.

Hinnat: OTC:n jäsenille 10€, ei-jäsenille 30€, koko cup.

(Jäsenten voucherkoodi jäsensivuilla :))

Yksittäisiin osakilpailuihin ei voi ilmoittautua erikseen.

Ilmoittautuminen vain sähköisesti ennakkoon ao. linkistä:

https://my.raceresult.com/168396/?lang=fi

Paikkoja rajoitetusti, toimimme vallitsevien koronaohjeistusten mukaisesti.


Toukokuussa tiistaisin
4.5. Sarkkiranta XCE, aika-ajo+3erää. Paikka: https://goo.gl/maps/mNgr3i4Hk9gFkaEc9
11.5. Köykkyri XCE, aika-ajo+3erää
18.5. Kaakkuri XCC, 10+10min
25.5. Zaana zhort track (XCC), 10+10min
La 29.5. tai Su 30.5. Paikka tarkentuu toukokuussa, XCM, n. 1-1,5h

Kesäkuussa tiistaisin
1.6. Sarkkiranta CX, 30min
8.6. Kaakkuri XCO,  15-20min
15.6. Köykkyri XCO, 15-20min
22.6. Köykkyri maasto-Duathlon J+P PERUTTU MYRSKYVAROITUKSEN VUOKSI!

Kisat alkaa klo17:45. Numerolappujen nouto ja rataan tutustuminen 15min ennen starttia.


16.9. klo 17:30 Cupin Finaali Köykkyrissä, sprinttiviesti 2hlö/joukkue

Lajien selitykset:

XCE (XC Eliminator) on maastopyöräilyn "sprinttihiihto", jossa ajetaan ensin aika-ajo, jonka perusteella ajajat jaetaan eriin A, B, C, D, jne.. Erävaiheita on 3 ja jokaisen erän nopeimmat nousevat ylempään erään, esim C->B, keskelle sijoittuneet pysyvät erässä, ja hitaimmat tippuvat alempaan erään, esim. B->C.  Rata on noin 2-3 minuuttia pitkä, teknisesti helppo. Cupiin lasketaan aika-ajon aika, joka määrää myös sijoituksen sarjassa. Erissä ikäsarjat on sekaisin.

XCC (XC Short Track) on maailmancupistakin tuttu pikamatka. Rata teknisesti helppo 1-2km pitkä, jota kierretään ennalta ilmoitettu kierrosmäärä. Cupissa juniorit ajavat kaksi lähtöä/kisa. Lähtö on noin 10min pitkä.

XCO (XC Olympic) on maailmancupin ja olympialaisten maastopyöräilylaji. Rata on teknisesti vaikein sisältäen tiukkoja nousuja ja teknisiä laskuja. Rata on 3-4km pitkä, jota kierretään ennalta ilmoitettu kierrosmäärä. Cupissa juniorit ajavat 2-3km rataa noin 15 tai 20 minuuttia ikäsarjasta riippuen.

XCM (XC Maraton) on maastopyöräilyn pitkämatkan laji. Radat on pääasiassa teknisesti helppoja mutta kuntoa vaativia pitkiä kierroksia. Cupissa juniorit ajavat noin 60-90 minuuttia ikäsarjasta riippuen ennalta ilmoitetun kierrosmäärän.

CX (Cyclocross) on erikoislaji, jossa ajetaan maantiepyörämäisillä CX pyörillä hiekkaesteitä, mutaa ja nurmikkoa sisältäviä ratoja. Cupissa juniorit ajavat maastopyörillä nurmikolle ja kuntoradalle rakennettua tiukkoja mutkia sisältävää rataa ennalta ilmoitettu kierrosmäärä.

Maasto-duathlon on yhdistelmälaji, jossa juostaan ja pyöräillään ennalta ilmoitetut ikäsarjakohtaiset matkat metsäpoluilla ja kuntoradalla. Juoksu 500m-1500m, pyöräily 3-9km. 

Sprinttiviesti ei ole aiemmin kuulunut maastopyöräilyn kisalajeihin, mutta meilläpä OTC:ssa kuuluu! Rata kuten XCE:ssä, joukkueen molemmat ajajat ajavat kolme osuutta.