Aku Keloneva valittiin Fincycling-projektiin

19.10.2014

Aku 4. vasemmalta, kuva Fincycling
Aku 4. vasemmalta, kuva Fincycling

OTC:n vahvan juniorityön tulokset näkyvät jo valtakunnallisellakin tasolla josta hyvä esimerkki junioreiden hienon SM-menestyksen lisäksi on Aku Kelonevan valinta Fincycling-projektiin.

Fincyclingin tarkoitus on nostaa Suomen pyöräilyä arvoiseensa asemaan juniorityön kautta ja taustavoimina häärivät entiset ja nykyiset ammattilaispyöräilijät ja muut pyöräilypiireissä tunnetut henkilöt. Päättyneellä kaudella Fincycling vastasi käytännössä M18-sarjan maajoukkueen pyörittämisestä ja ensi kaudellakin (2015) tavoite on kilpailuttaa 16-18-vuotiaita junioreita kotimaisista seuroista kansainvälisissä ja tasokkaimmissa kotimaan kilpailuissa. Joukkueenjohtajina toimivat muun muassa Charly Wegelius (Garmin) ja Kjell Carlström (IAM) jotka molemmat toimivat myös ammattilaistallien joukkueenjohtajina.

Aku mahtuu ikänsä puolesta ensi vuoden lisäksi vielä 2016 kaudellakin M18-sarjaan joten valinta jo tässä vaiheessa kertoo potentiaalista ja lahjakkuudesta. Valinta on hieno tunnustus seuran juniorityöstä ja tuo näkyvyyttä OTC:n  ja pohjoisen pyöräilylle laajemminkin. Esimerkiksi SM-kisoissa päättyneellä kaudella Fincyclingissa ajaneet juniorit edustivat omia seurojaan.

Annetaanpa Akulle mahdollisuus itsekin kertoa tulevaisuuden suunnitelmista ja valinnasta.

Sinut valittiin Fincycling-projektiin ensi kaudeksi. Osasitko odottaa valintaa tässä vaiheessa ja mitkä ovat tunnelmat valinnan jälkeen?

-Suurimpia haaveita oli päästä ryhmään mukaan. Alkukauden tulokset olivat hyviä, mutta elokuun loukkaantumisen takia loppukauden näytöt jäivät antamatta, joten valinta oli positiivinen yllätys. Mahtavat fiilikset! Tampereella 18.10. pidetty tilaisuus vakuutti Fincyclingin toiminnan olevan todella ammattimaista.

Taustavoimina Fincyclingissä on kovan luokan entisiä ja nykyisiä ammattilaisia. Mitä ajattelet tästä?

-Tämä antaa luottamusta toimintaan. Oli hienoa havaita huippuammattilaisten vilpitön halu panostaa Suomen junioripyöräilyn edistämiseen.

Fincycling tarjoaa mahdollisuuden päästä mittamaan omaa tasoa kansainvälisesti erittäin kovalla tasolla. Tuoko tämä jotakin muutoksia harjoitteluusi ja kuinka tärkeänä tulevaisuuden kannalta koet mahdollisuuden ajaa muiden maiden huippujunioreita vastaan kilpailussa?

-Motivaation taso nousi entisestään. Harjoittelun määrää ja tehoa lisätään hallitusti. Fincyclingin ansiosta minulle tarjoutuu ainutkertainen tilaisuus päästä kokeilemaan omia kykyjäni kansainvälisellä tasolla noin kymmenessä eri maassa.

Kerro hieman omista tavoitteista ensi kaudelle ja ylipäätään pyöräilijänä tulevaisuudessa?

-Tavoitteena EM-kisoihin osallistuminen ja SM-tasolla menestyminen. Lisäksi tavoitteena on lähteä vuodeksi syksyllä 2015 vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin, ja siellä kehittyä pyöräilijänä ja ihmisenä kokonaisvaltaisesti. Tulevaisuuden tavoitteissa ovat olympialaiset ja ammattilaisura pyöräilijänä.

Olet tehnyt tuloksellista yhteistyötä valmentajasi Timo Karvosen kanssa ja tämä on jälleen hieno todiste siitä että OTC:n juniorityö kantaa tulosta valtakunnan tasollakin. Näin lopuksi vielä viimeinen kysymys eli minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää seuramme nuoremmille junioreille?

-Yhteistyö ja seuran luomat mahdollisuudet harjoitteluun ovat tukeneet pyöräilijänä kehittymistä. Monipuolisella harjoittelulla ja vanhempien tuella voi pohjoisesta nousta kansainvälisille kisakentille.

Tsemppiä Akulle talven harjoitteluun ja ensi kauteen!

Teksti: Petri Hyppönen, kuva: Fincycling