Tempoa, maastoa ja maantietä ympäri Suomen niemeä, Triathlonia Himoksella!

14.6.2015

Jeehu Kareisto täydessä vauhdissa Köykkyrissä. (Kuva: Marko Törmänen)
Jeehu Kareisto täydessä vauhdissa Köykkyrissä. (Kuva: Marko Törmänen)

OTC:lla oli jälleen vilkas kisaviikonloppu pyöräilypuolella kun kuskit laittoivat itsensä täysillä likoon eri puolilla Suomea.  Kisaa ajettiin temmossa sekä maantiellä Kauhajoella ja maastopyöräilyn puolella maraton cup jatkui Jyväskylän Laajavuoressa. Menestyksestäkin saatiin nauttia jälleen kerran!

Maastopyöräilyn maraton cupin kisassa Laajavuoressa päämatkan eli maratonin voiton pokkasi OTC:n Kusti Kittilä jäätävän kovalla suorituksella näyttäen Team Skinsin Henri Ojalalle kantapäitään ja kukistaen tämän tiukassa kisassa 10 sekunnin erolla. Aiemmin Laukaassa maraton cupin kisan voittanut Juha Kangaskokko saapui maaliin neljäntenä mutta valitteli parhaan terän vienyttä ja jo viikolla ilmennyttä mahaongelmaa joka esti energian imeytymisen. OTC:n maastokuskien dominointi Keski-Suomessa sai siis taas jatkoa ja naamat alkavat varmasti painua mieliin Jyväskylän seudulla kun paikallismedia Keskisuomalainen on tehnyt näyttävät jutut molemmista cupin kisoista! Molemmat kuskit myös jatkavat maratoncupin kärkisijoilla.

Kustin ja Juhan lisäksi myös yleisessä sarjassa maraton-matkan taittanut Kimmo Ovaska ajoi 19. sijan ja Harri Sorvari nappasi 6. sijan M50-sarjassa. Täysin ilman vastoinkäymisiä ei Jyväskylän reissu mennyt sillä M40-sarjassa ajanut Kyösti ”Ski” Soini joutui keskeyttämään hyvin käyntiin lähteneen kisan kärkiryhmästä kun miehen reisivoimat ottivat mittaa ketjun kestävyydestä ja ketju hävisi kisan katkaisten itsensä ja Kyöstin kisan.

Kauhajoella ajettiin sen sijaan tasaisemmalla alustalla kun lauantaina maan kärkipään tempokuskit asettuivat viivalle niin elitessä kuin master-luokissakin. M40-sarjassa kovassa iskussa oleva Pasi Nurmela tykitti kovimman ajan ja pokkasi voiton sarjassaan. Jani Hanhela ajoi hienon tempokisan ja palkinnoksi napsahti toinen sija M30-luokassa. Mitalisadetta täydensi M55-sarjassa hopealle ajanut Harri Hautala. Petri Hyppönen jäi kovassa, SM-mitalisteja sisältäneessä elite-sarjassa tiukassa kisassa viidenneksi hyvällä ajalla.

Kauhajoella kisat eivät suinkaan päättyneet vielä lauantaina vaan sunnuntaina ajettiin myös maantielähdöt. Master A-lähdössä, jossa eri master-sarjoja on yhdistetty jotta lähdöstä saadaan väkirikkaampi, ajettiin 110 km. Lähdössä pidettiin hyvää vauhtia yllä mutta lopussa voittajana käsiä kohti taivasta sai nostella tuttu mies Pasi Nurmelan murskatessa muiden vastarinnan ja näin Pasista leivottiin viikonlopun tupla-voittaja. Jani Hanhela ajoi hyvän kisan ja tuli maaliin pääjoukon mukana.

Miesten elitessä matkana oli tarjolla pitkä siivu (140 km) joka ajettiin kotimaan kisoissa harvinaisesti yhtenä lenkkinä. OTC:n väkivahva kaksikko Juhani Timmerbacka ja Jyväskylästä maantiekisaan Kauhajoelle sunnuntaiksi ehtinyt Juha Kangaskokko olivat vahtimassa seuramme etuja muiden joukossa. Kisassa lähti alun tunnustelun jälkeen odotetusti hatka johon kumpikaan kuskeistamme ei vielä lähtenyt mukaan. Sen sijaan myöhemmin pääjoukosta irtaantui toinen hatkaporukka tarkoituksenaan ajaa aiemmin lähteneet kiinni ja tähän hatkaan kovassa iskussa oleva Juhani hyökkäsi mukaan. Juha jäi taktiikan mukaisesti pääjoukkoon seuraamaan tilannetta. Juhani teki välihatkassa töitä muiden mukana ja kärkiporukka saavutettiinkin noin 25 km takaa-ajon jälkeen. Kisa ratkesi loppukirissä jossa Juhani iski talven aikana wattbikella kerätyt watit kampeen ja kiri kovassa porukassa mahtavasti kolmanneksi heti kovana kirimiehenä tunnetun GIF:n Timo Pikkaraisen ja viime vuoden M30-sarjan maantieajon Suomen Mestarin ja Jurvan voimaa edustavan Jaakko Topparin jälkeen. Juha tuli maaliin pääjoukon mukana ja oli 13.

Naisissa OTC:tä ja Chebici Donnaa edustava Suvi Lavonen jäi tiukkaakin tiukemmassa loppukirikamppailussa niukasti toiseksi samalla ajalla voittajan Antonia Gröndahlin (TuUl) jälkeen. Suoritus oli joka tapauksessa upea kun ottaa huomioon että Suvilla oli lauantailta alla SM sprinttimatkojen triathlon-kisa Himoksella josta tuli myös hieno sijoitus eli kymmenes.

Forssan Suvi-illan maratonin yhteydessä ajetaan nykyisin maantiepyörillä kipaa. Naisten sarjan voiton 95 km:n matkalla otti seuramme uusi tulokas, Pauliina Kanervo. Kilpailu oli Pauliinalle hyvää valmistautumista tulevaan SM-tempoon, jossa OTC jalkeille joukkueet sekä miesten että naisten kilpailuihin.

Juniorit ajoivat Köykkyrissä sunnuntaina MTB Köykkyri maastopyöräkisan. Viivalle oli seurastamme maasturinsa taluttanut Jeehu Kareisto, joka ajaa M10-sarjassa. Kisa oli Jeehun dominointia sillä nuori lupaus hyökkäsi ahnaasti kärkeen heti paukusta ja piti kylmää kyytiä koko matkan ajan pokaten voiton ajalla 7.52.

Triathlonin SM-sprinttimatkan SM-mitaleista taisteltiin lauantaina varsin tuulisessa säässä Jämsän Himoksella. Alkukesän viileydestä johtuen vedet ovat kohtuullisen viileitä myös Keski-Suomen järvissä, lämpötilaksi oli mitattu rapiat 14 astetta. Navakka länsituuli lisäsi myös kilpailun haasteita, varsinkin pyöräilyosuudella. Triathlonin suosio on valtaisassa nousussa ja monet kilpailut myydään nykyisin ns. loppuun. Hieno homma lajin kannalta.

Itse kilpailussa mIesten yleisessä sarjassa, seuramme ykköstykki, Panu Lieto oli pitkän sotaharjoituksen uuvuttama. Normaalisti mitaleilla viihtyvä Panu hyytyi pyöräilyosuudella kärjen kyydistä ja tällä kertaa sijoitus oli kahdeksas. Suvi Lavonen oli naisten yleisessä sarjassa 10. Ilman miteleita ei näissäkään kilpailuissa jääty. M 35-39 sarjassa Antti Ylönen pokkasi upeasti SM-hopeaa, Arto Wallinin säestäessä neljännellä sijalla. Seuramme kunniapuheenjohtaja Jouni Kukkonen otti niin ikään hopeaa sarjassa M 50-54. Paratriathlonistimme Jussi Lotvonen oli hakemassa hyvää harjoitusta ja kisatuntumaa, tehden loppuajan 1.11.24.

Tuloksia viikonlopun karkeloista:

Kari Mäkisen tulospalvelusta

Forssan Suvi-illan Online

SM sprintti Himos 2015