Pyöräilyn ISM-kisat Syötteellä OTC:n juhlaa, Maija Oravamäki voittoon Kalmarin Ironmanissa

16.8.2015

Eeti Lantto, Lenni Heiskanen ja Jeehu Kareisto maistelevat miltä SM-mitalit maistuvat
Eeti Lantto, Lenni Heiskanen ja Jeehu Kareisto maistelevat miltä SM-mitalit maistuvat
OTC kovakuntoisia pyöräilijöitä yhteiskuvassa lauantain tempojojen jälkeen
OTC kovakuntoisia pyöräilijöitä yhteiskuvassa lauantain tempojojen jälkeen
Maija Oravamäki matkalla Kalmarin voittoon
Maija Oravamäki matkalla Kalmarin voittoon

Pyöräilyn okäkausi SM-kisat ajettiin lauantaina ja sunnuntaina Syötteen mäkisissä maisemissa. Lauantaina oli ohjelmassa aika-ajot ja sunnuntaina yhteislähdöt maantiellä. Lauantai sujui tuulisessa kelissä OTC:n osalta erinomaisesti ja mitaleja sekä hyviä suorituksia tuli laajalla rintamalla. Lauantain mitalistit alla:

M-10 Lenni Heiskanen hopeaa ja Jeehu Kareisto pronssia. Lisäksi joukkuekisassa kultaa Eeli Lanton täydentäessä joukkueen sarjan neljänneksi nopeimpana.

M-14 joukkuepronssi joukkueella Kalle Turunen, Konsta Soini ja Leo Harju

M-75 Jaakko Alalahti kultaa

M-65 Lauri Pauna hopeaa

M-45 Kyösti Soini pronssia

M-40 Marko Törmänen kultaa ja Pasi Nurmela hopeaa

M-30 Juha Kangaskokko hopeaa

Sunnuntain maantietajot päästiinkin ajamaan tälle kesälle poikkeuksellisen mainiossa kelissä ja seuramme kuskit olivat valmiit jälleen taistelemaan kullasta ja kunniasta. Taktiikat oli hiottu kuntoon ja kuskit kihisivät innosta startteja odotellen. M-10 lähdössä Lenni Heiskanen iskeytyi lauantain temmon voittaneen TVC:n Mico Tuomisen takarenkaaseen takiaisen lailla, ja pääsi kuittaamaan loppukirissä ohi napaten SM-kultaa! Jeehu Kareisto täydensi upeasti podiumin ollen myös sunnuntaina pronssilla Eeli Lanton tullessa maaliin neljäntenä. Loistava poikakolmikko, josta varmasti iloa jatkossakin. 

Hieman pidempään elämästä nauttineiden ketjunpyörittäjien sarjoissa nähtiin myös jälleen kerran mahtavia suorituksia Jaakko Alalahden napatessa viikonlopun toisen kultamitalinsa M-75 sarjassa, ja Lauri Paunan lauantain tempohopea sai seurakseen palkintokaappiin toisen hopean maantieltä.

M-40 ja M-45 sarjat ajoivat samassa lähdössä, ja etukäteen oli tiedossa että Marko Törmänen on virittänyt itsensä sellaiseen tikkiin, että muilla tulisi olemaan tekemistä Markon kukistamisessa. Heti alusta lähtien Marko piti huolta riittävästä matkavauhdista erityisesti pitkiin ylmäkiin. Taktiikan mukaisesti Pasi Nurmela iski irti pääjoukosta toisen kierroksen alkaessa saaden mukaansa vain JYPS:in Jouni Ollikaisen. Muut seurasivat  Markoa, joka ajoi kaikessa rauhassa porukan mukana. Pitkään nousuun tultaessa Marko latasi sitten niin tuiman luodin jaloistaan, että muut eivät voineet muuta kuin seurata katseillaan horisonttiin loittonevaa selkää. Marko ajoi Pasin ja Jounin kiinni ja sitten mentiinkin kovaa karkuun.

Harmittavasti Pasilla tekniset murheet ketjun kanssa pakottivat hänet jäämään pois hatkasta ja todennäköiseltä näyttänyt mitali karkasi. Marko veti käytännössä yksin hatkaa mutta viimeisellä kierroksella Välihuikosen nousussa oli Ollikaisen matkalippu käytetty ja Marko tuuttasi soolona maaliin repien eroa puolitoista minuuttia. Pasi ja Kyösti Soini M-45 sarjasta tulivat pääjoukossa maaliin, Kyöstin ollessa sarjassaan hienosti viides ja hilliten pääjoukossa irtiottoyrityksiä Pasin ja Markon ollessa hatkassa.

M-30 lähtöön OTC marssitti viivalle Juha Kangaskokon, Juhani Timmerbackan, Juhani Palosaaren ja Pekka Kähkölän. Kisa sujui odotetusti alussa kyttäillen ja Juha kokeili irtiottoa ollen yksin irti 25 km, mutta totesi ettei eroa pääjoukkoon synny tarpeeksi. Viimeisellä kierroksella oli muiden joukkueiden taholta irtiottoyrityksiä, jotka seuramme kuskit ansiokkaasti ajoivat kiinni. Välihuikosen nousuun viimeistä kertaa tultaessa Pekka näki tilaisuutensa tulleen, annosteli kampeen tarvittavat määrät watteja ja irtosi kahden muun kuskin kanssa hyvään irtiottoyritykseen.

Harmittavasti krampit kuitenkin iskivät ratkaisuhetkillä ja pääjoukko, jossa Juha istui peesaten ennakkoon kovina pidettyjä kuskeja, ajoi yrityksen kiinni. Viimeiseen jyrkkään kilometrin mittaiseen ponnistukseen Pikku-Syötteen päälle lähdettiin kutkuttavasta tilanteesta ja Juha näytti jälleen kerran oivallista ajosilmäänsä ja sijoittui aivan kärkeen jottei tule pussitetuksi kun mitalit ratkotaan. Loppuratkaisu tapahtui odotetusti jyrkimmässä kohdassa jossa Juha nosti istuen kadenssin froomemaisiin lukemiin ja jätti muut selvittelemään muiden mitalien kohtalon napaten kultaa!

Kaikki viikonlopun ISM-kisojen tulokset tutusti Kari Mäkisen tulospalvelun sivuilta: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/pyrilytulokset/

Kalmarin Ironman kikpailussa OTC:n Maija Oravamäki nappasi upean voiton F40-sarjassa ja lunasti samalla paikan Hawajin Ironman- kisoihin lokakuussa. Maijan loistava suoritus riitti kaikki naiset huomioiden kahdeksanneksi parhaaseen aikaan. Uinnin jälkeen alkoivat Maijan vahvat lajit ja niinpä pyöräilyosuudella alkoi nousu kohti kärkeä. Ex arvokisamaratoonrina juoksu Maijalla oli totutun vahvaa, toki 3,8 km uinti ja 180 km pyörily vie kovankin maratoonarin vireestä parhaan tehdän pois. Mahtava suoritus ensimmäiseksi täyden matkan triathloniksi! Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan lunastaako Maijan tuon Hawajin paikan Tulokset: http://www.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman/kalmar/results.aspx#axzz3j0AXebKT