Oulujokiajo 2023

OTC ja Oulun Tarmo järjestävät sunnuntaina 21.5.2023 jo viidennellä vuosikymmenellä ajettavan perinteikkään pyöräilyn kuntotapahtuman Oulujokiajon

Päivitetty 17.5.2023: lisätty käytännön ohjeet osallistujille

Päivitetty 21.5.2023: lisätty tapahtuman kuvat (linkki alempana)

Tapahtuma on kaikille avoin. Reitti soveltuu parhaiten maantiepyörille, mutta kaikki lihasvoimalla liikkuvat polkupyörät ovat tervetulleita. Triathlon-/aika-ajotankojen käyttö on kielletty turvallisuussyistä. Pyöräilykypärä on ainoa pakollinen varuste.

- Huoltoauto ja juomahuoltopisteet matkan varrella

- Osallistujamitali kaikille maaliin tulleille

- Ajanottopalvelu pyörään kiinnitettävällä ajanottosirulla

- Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 5 kpl tapahtuman sponsorin Pyörä-Suvalan 50 euron lahjakortteja

- Peseytymismahdollisuus Hovinsuon kentän pukuhuoneissa


Sijainnit:

Lähtöpaikkana on Hovinsuon kenttä, Hintankuja 3, Oulu. 

Maalipaikkana on P-paikka Sanginjoentiellä, noin 4 km päässä Vaalantieltä.


Aikataulut:

- Pitkän matkan (101 km) lähtö klo 10:00

- Lyhyen matkan (53 km) lähtö klo 10:10

- Ryhmittäytyminen lähtöpaikalle n. 10 minuuttia ennen lähtöaikaa

- Jälki-ilmoittautuminen lähtöpaikalla loppuu klo 9:15


Matkat ja sarjat:

- Pitkä matka 101 km, Naiset

- Pitkä matka 101 km, Miehet

- Lyhyt matka 53 km, Naiset

- Lyhyt matka 53 km, Miehet


Reitit:

Lähtö Hintasta Hovinsuon kentältä, josta siirrytään suoraan Vaalantielle. Saatettu neutraaliajo viimeiseen liikenneympyrään asti, jonka jälkeen vapaa vauhti. Lyhyemmän lenkin kääntöpaikka on Laukan sillalla. Pidempi lenkki jatkaa Laukan risteyksestä Ylikiiminkiin ja kääntyy siellä takaisin. Paluu samaa reittiä. Maali molemmilla matkoilla Sanginjoentiellä, noin 4 km Vaalantieltä.

Hovinsuolle auton jättäneitä kehotetaan palaamaan Hovisuolle Vaalantien viereistä kevyenliikenteenväylää pitkin.


Osallistumismaksut:

30 €/pyöräilijä, kun ilmoittautuu viimeistään 15.5.2023

Jälki-ilmoittautuminen verkossa tai lähtöpaikalla 40 €/pyöräilijä. Maksu lähtöpaikalla onnistuu käteisenä tasarahalla.


Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen osoitteessa: https://my.raceresult.com/240719/registration 

Verkkoilmoittautuminen on auki tapahtumaa edeltävään iltaan asti. Sen jälkeen voi ilmoittautua vain lähtöpaikan tapahtumatoimistossa.


Osallistujat ja tulokset:

Osoitteessa: https://my.raceresult.com/245814/participants

Huom! Tämä on eri linkki kuin ilmoittautumisessa.


Näin ilmoittaudut liikuntaedulla:
Smartum Pay -sovellus / Edenred-mobiilimaksu / ePassin mobiilimaksu:
- Etsi maksukohteeksi ”Oulu Triathlon & Cycling”
- Suorita ilmoittautumismaksu
- Lähetä kuitti/kuvakaappaus kuitista osoitteeseen: maksut.otc@gmail.com. Viestin aiheeksi: oma nimi + tapahtuman nimi
- Saatuamme viestin, lähetämme sinulle vastauksena henkilökohtaisen voucher-koodin.
- Koodin saatuasi, mene ilmoittautumaan: https://my.raceresult.com/240719/registration 


Maksutavat:

1. Maksa osallistumismaksu ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Paytrail kattaa suomalaiset pankkien verkkomaksut sekä Visa/Mastercard korttimaksut.

2. Maksa osallistumismaksu Smartum Pay -sovelluksella, Edenred-mobiilimaksulla, tai ePassin mobiilimaksulla. Paperiset setelit tai muut sähköiset saldot eivät ole tuettuja. Huomaa nämä asiat:

  • Liikuntaetu on henkilökohtainen. Et voi maksaa toisen nimiin ilmoittautumista tai siirtää ilmoittautumista toisen nimiin.
  • Voit maksaa liikuntaeduilla vain osallistumismaksun. Älä lähetä matka ym. tietoja meille sähköpostitse. Kun olet saanut voucher-koodin, syötät ilmoittautumistiedot normaalisti ilmoittautumislomakkeelle ja maksat syöttämällä saamasi koodin kohtaan ”Voucher”.

3. Maksa osallistuminen lähtöpaikan tapahtumatoimistossa. Hyväksymme maksun jälki-ilmoittautumisen yhteydessä käteisenä tasarahalla. Käytännön ohjeita tapahtumaan osallistuvalle:

Saavu paikalle hyvissä ajoin ennen lähtöä, jotta ehdit asioida tapahtumatoimistossa, kiinnittää ajanottosirun sekä numerolapun ja yleisesti valmistautua lähtöön. Hovinsuon kentän pukuhuoneissa on pukeutumis-/peseytymismahdollisuus. Autojen pysäköintiin käytetään pääasiassa Hovinsuon kentän pysäköintialuetta.

Ajanottosirut ja numerolaput jaetaan osallistujille lähtöalueella sijaitsevassa toimistossa. Molemmat on palautettava maalialueella heti maaliintulon jälkeen. Kaikille sirun ja numerolapun palauttaneille maaliintulijoille jaetaan osallistujamitali. Palauttamattomasta ajanottosirusta tai numerolapusta veloitamme 50 euroa.

Ajanottosiru kiinnitetään nippusiteillä pyörän etuhaarukkaan oikealle puolelle. Nippusiteitä saa tapahtumatoimistosta.

Numerolappu kiinnitetään hakaneuloilla paitaan alaselän kohdalle. Hakaneuloja saa tapahtumatoimistosta, mutta suosittelemme ottamaan mukaan omat hakaneulat, jos sellaisia löytyy. Lainatut hakaneulat on palautettava numeron mukana. Numerolappua käytetään Oulujokiajossa pääasiassa turvallisuussyistä. Pyöräilijäryhmiä ohittavat autoilijat näkevät paremmin, että menossa on pyöräilytapahtuma.

Ajon aikana osallistujia palvelee kaksi huoltopistettä sekä viimeisen ryhmän perässä tuleva huoltoauto. Ensimmäinen huoltopiste on Laukan sillan risteyksessä eli 53 km matkan kääntöpaikalla. Toinen huoltopiste on Ylikiimingin 101 km reitin kääntöpaikalla. Huoltopisteillä on tarjolla mehua ja banaania. Kaikki eivät välttämättä tule pysähtymään huoltopisteillä, joten ilmaise pysähtymisaikeesi muille ryhmässä ajaville selkeillä käsimerkeillä. Muista ottaa mukaan riittävästi myös omaa juomaa ja ravintoa. Myös maalipaikalla tarjoillaan mehua ja banaania. Perässä tuleva huoltoauto auttaa pääasiassa siinä tilanteessa, että osallistujan matka on keskeytynyt syystä tai toisesta.

Jokaisen sarjan kolme nopeinta palkitaan pokaalilla. Palkinnot jaetaan maalialueella heti sarjan nopeimpien tultua maaliin. Arvonnassa voitetut Pyörä-Suvalan 50€ lahjakortit jaetaan maaliintulon yhteydessä osallistujamitalin kanssa.

Maalipaikka sijaitsee noin 10 km päässä lähtöpaikalta. Mikäli osallistujalla on tarvetta palata Hovinsuolle, paluu tapahtuu itsenäisesti. Suosittelemme palaamaan Vaalantien viereistä kevyenliikenteenväylää pitkin. Halutessaan auton pysäköintiin on hyvin tilaa myös maalialueen P-paikalla (Sanginjoentie 400), jos haluaa suorittaa siirtymän ennen varsinaista ajoa eikä sen jälkeen.


Turvallisuus:

Oulujokiajo on kuntotapahtuma, jossa jokainen voi ajaa omien tavoitteidensa mukaisesti, joko leppoisasti nautiskellen tai kärjen mukana voitosta kilvoitellen. 

Vauhdikkaan ryhmässäajon keskeisin turvallisuusriski on ajajissa itsessään. Aja omalla suoralla ajolinjallasi ja vältä viimeiseen asti äkillisiä sivuttaisliikkeitä tai jarrutuksia.

Näytä käsimerkillä ja/tai ääneen sanoen omat sivuttaisliikkeet. Näytä käsimerkillä myös mahdolliset tiessä olevat yllättävät kuopat tai töyssyt. Jos sinulla ei ole kokemusta isossa ryhmässä ajamisesta, pysy ryhmän perällä. 

Jos tiputat pullon tai renkaasi puhkeaa, nosta käsi selvästi pystyyn ja/tai huuda ”pullo”/”rengas”, jotta kaikki tietävät varoa sinua. Älä tällöinkään jarruta äkillisesti.

Mahdollisessa suuren ryhmän loppukirissä oman suoran ajolinjan pitäminen on erityisen tärkeää. Huomioi, että sinut voidaan ohittaa hyvin läheltä, joko oikealta tai vasemmalta puolelta. 

Pidetään ympäristö siistinä, älä heitä kisan aikana geelipakkauksia tai muita roskia tielle.

Tapahtumassa kaikki pyöräilevät omalla vastuullaan ja sitoutuvat noudattamaan yleisiä liikennesääntöjä sekä huolehtivat itse omasta vakuutusturvastaan. Tapahtuman järjestäjä ei ota vastuuta vahingon sattuessa!


Järjestäjät:

Oulu Triathlon & Cycling, www.otcoulu.fi, Ville Pesonen, p. 050 465 4805, ville.pesonen17 (at) gmail.com

Oulun Tarmo, www.outalupy.sporttisaitti.com, Pentti Kiiskinen, p. 044 360 3614 


Ajanottopalvelu:

PP Timing - http://www.pptiming.com/ 


Kuvia tapahtumasta: 

LINKKI